Sæson 2014-2015 bliver ifølge balletmester Nikolaj Hübbe ”en af de fedeste” sæsoner efter flere lidt mere magre år. Det bliver både til et gensyn med Kameliadamen, Sylfiden, Et Folkesagn, Svanesøen – og gæstespil fra Hamborg og Paris – og meget mere.

af Pia Stilling (cand.mag.)


Det var en synlig glad balletmester, der kunne præsentere ballettens tiltag for den kommende sæson. Han betegnede den nye sæson som en af de fedeste oven på flere lidt mere magre år. Både Den Kgl. Ballet selv og gæstespil fra udlandet vil fylde teatret, og om alt går vel skal balletten på turné til Australien. Det er blandt andet generøse fondsmidler, der gør, at balletten får mulighed for at baske ekstra med vingerne i det nye år.


Kameliadamen
Det bliver til et glædeligt gensyn med John Neumeiers Kameliadamen, som i den grad var en succes hos publikum, da balletten sidst havde den oppe i 2012. Nu er der heldigvis økonomi til et gensyn. Der bliver gensyn med flere fra den gamle besætning, men også et nyt hold finder vej, idet Ida Prætorius og Andreas Kaas skal prøve kræfter som henholdsvis Kameliadamen og Armand.


Sylfiden
En anden klassiker bliver August Bournonvilles Sylfiden, og Nikolaj Hübbe lover en ny tolkning, hvor skotterne ikke bliver helt så julekalenderglade, som vi plejer at se dem. Der bliver med balletmesterens ord stillet på møtrikkerne, så miljøet bliver mere goldt og Hans Kirk-agtigt. Spændende, men også lidt ildevarslende. Hübbe har at gøre med et værk, der har holdt ganske godt siden premieren i 1836.

Sylfiden bliver danset i program med Etudes.


Et Folkesagn
I december er der gensyn med Et Folkesagn i Nikolaj Hübbe og Sorella Englunds opsætning. Det er teatrets juleballet, og det er bestemt en dejlig forestilling, men der er ikke meget jul over den. Så må man søge til Tivoli for at se Peter Bo Bendixens Nøddeknækker og håbe, at han har fået råd til levende musik i orkestergraven!


Svanesøen
finder balletklassikeren over dem alle vej til Operaens store scene: Svanesøen. Det er ballettens bidrag til Operaens 10 års jubilæum. Nikolaj Hübbe iscenesætter sammen med en af Det Kgl. Teaters store svaner, Silja Schandorff. Nikolai Hübbe er begejstret over at have hende i huset, så hun kan være med til at skabe fremtidens nye svaner. Scenografi, lys- og videodesign bliver af Mikki Kunttu, og kostumerne bliver skabt af Mia Stensgaard.


Flere kendinge
Derudover bliver der Hübberier, Dans2Go, Take Four, 242 år i Trikot, Come Fly Away, og børnene kan glæde sig til Bamses balletterier.


Hamborg og Paris
Fra udlandet kommer Hamborg Balletten med Døden i Venedig med blandt andet Lloyd Riggins. Pariser Operaen kommer med Paquita.


2014 / 2015
Efter 7 magre år kommer forhåbentlig 7 fede.
Sæson 2014/15 ser ud til at være en rigtig god begyndelse.

 

Massot Kameliadamen 500
FAKTA:

Info: Det Kgl. Teater

 

 


Kameliadamen af John Neumeier. Det Kgl. Teater, sæson 2011/2012. Dansere: Gudrun Bojesen og Jean-Lucien Massot som Marguerite og Monsieur Duval. Foto: Costin Radu

Spotting

Terpsichore – alle medier

Moving Arts

RSS FEED

Tilmeld nyhedsbrev

Følg os

Scroll to top