For dem, der ikke lige er obs på, hvad MELLEMRUM er, kommer her en forklaring. Det er en byvandring med indlagte sitespecifikke input fra diverse kunstnere i en udvalgt del af København. Det er fjerde festival, der er i gang, som altid initieret af Kitt Johnson, X-act. Denne gang er man sammen med festivalens maskot, den lille campingvogn Apollo, rykket til 2450 Sydhavnen. En ren sanseoplevelse.

af Pia Stilling (cand.mag.)


Vandringerne foregår bogstaveligt morgen, middag og aften i de weekender, løjerne finder sted.


MELLEMRUM weekend 1 — Morgen:
For de rigtigt hardcore deltagere var der en morgentur kl. 7. For os andre dødelige var der heldigvis også en mulighed kl. 8. Det er et voveligt foretagende at foretage sig noget udendørs i Danmark. Det er ikke kun sitespecifikt – det er også vejrspecifikt. Ved den morgenvandring, undertegnede var med på, var det vejrspecifikke i den grad i orden. Den store vejrscenograf havde sørget for sol fra en klar himmel.

Afsted drog flokken med forguiden Sylvester Roepstorff med sin mangefarvede tamborstok. En del af konceptet til festivalen er, at der ikke bliver givet nogen forklaringer. Man følger sin guide, der ikke taler mere end højst nødvendigt. Første stop var Østre Kapel.


mellemrum 1 lager
Performance: Lotte Faarup. Østre Kapel. Foto: Per Morten Abrahamsen

 

 

Østre Kapel
Allerede på afstand havde vi hørt ”I skovens dybe stille ro” tone. Det var Kaj B. Marum, Thomas Elo Hjort Christensen og Ulla Hjort, der spillede. Ligeledes diverterede de hver især med en personlig historie med relation til Sydhavnen. Herligt at høre Ulla Hjort fortælle om det gravsted, hun havde købt til sig og sin mor. De to sejlivede damer (hendes mor var vist omkring de 90 og dyrkede stadig fitness) havde ikke brug for gravstedet i en rum tid. Så indtil videre blev der sået radiser. Det var sådan en dejlig måde at udnytte stedet på. Heldigt var det så, at alle ved udgangen blev budt på netop en frisk radise.

 

mellemrum 1 gronAlien
Videre gik det, indtil et grønt væsen indhentede os. Var hun en alien – eller. Det viste sig, at hun var en vortefrø, i skikkelse af en grønmalet Hilde Sandvold. Hendes performance var sjov og fastholdt to forbipasserende børn, der fulgte videre med gruppen. De fik én på opleveren, de ikke lige havde set komme.

 

Performance: Hilde I. Sandvold. Hørdumsgade. Foto: Per Morten Abrahamsen

 


Haveforeningen Frem
Turen bød også på besøg i Haveforeningen Frem fra 1913 i Sydhavnen i København. Haveforeningen er smukt beliggende rundt omkring en stor sø, som er en gammel mergelgrav, der hedder Frederiksholms teglværks kalkgrav. En beboer havde været sød at give hele flokken adgang til sin have med direkte udsigt til søen og med et kig på en svane, der lå på rede.

 

Frederiksholms Kirke
Sidste stop var i Frederiksholms Kirke, hvor en lidt speciel kordegn tog imod os. Han var umådeligt glad for at se os. Han fortalte historier om livet, familien og verdens undergang.

Vandringen sluttede denne Storebededagsfredag med varme hveder og kaffe.

 

mellemrum 1 praest
Performance: Ivan Hansen & Out of Balanz. Frederiksholm Kirke. Foto: Per Morten Abrahamsen 

MELLEMRUM weekend 2 — Middag:
Weekend 2 foregik midt på dagen, og også her viste vejret sig fra sin mest elskværdige side. Afsted gik det fra kulturhuset Karens Minde med Anette Skov som sympatisk forguide. Det er et smukt område med en del nybyggeri, hvor der ser ud til at være skønt at bo. Ligeledes gik turen forbi ridestedet Børnenes Dyremark med heste i enhver størrelse.


Seimi Nørregaard
Videre gik det til skoven, hvor Seimi Nørregaard rodede rundt mellem træerne. Hun talte med sig selv om de snegle, hun så, om vejret og de huse, der lå i skovbunden. Hun er en sjov kunstner, der får sit publikum til at interagere. Det føles helt ok at samle grene, som hun derefter beder os om at begrave hende i – hvad ellers??


Edhem Jesenkovic
Næste kunstneriske stop var en sø, hvor vi langt ude på en bro øjnede en mand iført, hvad der lignede en fægtedragt. Det var Edhem Jesenkovic, der startede sin performance på en bænk mellem to mennesker, der lidt overraskede så til. Imens sejlede et lille modelskib i søen. Meget poetisk og forunderligt var det.


Haveforeningen Frederikshøj

Sidste stop var Haveforeningen Frederikshøj. I mindre grupper fik vi lov til at besøge den fællesdrevne legeplads, Nellie, der har boet i haven i mere end 30 år, og Gorm og Heidi. Sidstnævnte lavede et lille kursus i at klappe til flamencoguitarspil – meget instruktivt og lærerigt.

 

mellemrum 2 gul
Performance: Mille Maria Dalsgaard/Sydhavn Teater, Bente Nielsen,
Gorm Hetmar. Frederikshøj HF. Foto: Per Morten Abrahamsen

 


MELLEMRUM weekend 3 — Aften:
Den sidste Mellemrums weekend er den 29. maj – 1. juni med kunstnerne Zlatko Buric, The Mob, Per Vers.

God vandring.

 

Mellemrum som koncept
Konceptet Mellemrum er på alle måder gennemarbejdet, og der er ikke noget, der er overladt til tilfældighederne.  Alle de små hjul kører i takt, og der er ikke noget, der smutter. Det har sin stille charme at få et lille glas vand serveret i rigtige glas opstillet på en stor træplade oven på en vandbeholder, der opsamler spildevand. Det giver lige dét lille ekstra pift og et stykke melon, der belejligt dukker op fra en opstillet frysetaske, er rart og viser betænksomhed.


Kitt Johnson
Kitt Johnson er idékvinde og har som sædvanlig trukket i de kunstneriske tråde. En Mellerumstur giver altid en unik mulighed for ikke alene at opleve diverse kunstnere. Turene vækker også ens sanser, så man husker at kigge op, ned og til siden på en mere årvågen måde, end man måske plejer. Det viser en nye sider af det område, man er i, eller man lærer det at kende for første gang. Det viser én forskelle til ens eget område, men så sandelig også ligheder. Der er smukke steder næsten alle steder, det gode vejr findes både i Sydhavnen og Charlottenlund, ligesom tomatplanter og stedmorblomster i krukker.

Man oplever som regel noget uventet, og ikke alt er en del af den nøje orkestrerede plan. Så for lige at slutte med lidt namedropping mødte vi da lige Anisette, der var ude at lufte sine to hunde fredag eftermiddag.

 


mellemrum 2 snegl
Performance: Seimi Nørregaard. 100 meter skoven. Foto: Per Morten Abrahamsen

 

 

FAKTA:

Program

MELLEMRUM weekend 1 — Morgen:
Performances ved Lotte Faarup, Hilde I. Sandvold, Ivan Hansen & Out of Balanz.

Torsdag 15/5 kl. 07 og kl. 08
Fredag 16/5 kl. 07 og kl. 08
Lørdag 17/5 kl. 07 og kl. 08
Søndag 18/5 kl. 07 og kl. 08
________________________________________

MELLEMRUM weekend 2 — Middag:
Performances ved Seimi Nørregaard, Edhem Jesenkovic, Mille Maria Dalsgaard/Sydhavn Teater.

Torsdag 22/5 kl. 13 og kl. 14
Fredag 23/5 kl. 13 og kl. 14
Lørdag 24/5 kl. 13 og kl. 14
Søndag 25/5 kl. 13, kl. 14 og kl. 15:30
________________________________________

MELLEMRUM weekend 3 — Aften:
EKSTRA FORESTILLING FREDAG D. 30/5 KL. 24:00

Performances ved Zlatko Buric, The Mob, Per Vers.

Torsdag 29/5 kl. 21.30 (venteliste) og kl. 22.30 (venteliste)
Fredag 30/5 kl. 21.30 (venteliste) og kl. 22.30 (venteliste)
og kl. 24:00 (EKSTRA)
Lørdag 31/5 kl. 21.30 (venteliste) og kl. 22.30 (venteliste)
Søndag 1/6 kl. 21.30 (venteliste) og kl. 22.30 (venteliste)

Mødested angives ved billetkøb. Vandringerne starter præcist.


Info:
MELLEMRUM - stedsspecifik festival

Spotting

Terpsichore – alle medier

Moving Arts

RSS FEED

Tilmeld nyhedsbrev

Følg os

Scroll to top