K.R.O.P. er en Krævende, Reflekterende, Observerende og Pointerende sammenblanding af inddragende mini workshops, skøre performance inputs, ærlige fortællinger og faktuelt foredrag. K.R.O.P. er et stykke tilskuerinddragende scenekunst, der træder ud af foredragets indskrænkende rammer og faste form. K.R.O.P. er mangfoldigt, levende og ærligt.

af Amalie Mathilde Jacobsen (danseskribent)

 

krop 0
K.R.O.P. af Christine Fentz og Adelaide Bentson. Performere: Pernille Koch, Kaspar Daugaard Poulsen. Foto: Lene Riggelsen


Forestillingen ”K.R.O.P – at have eller være” er en invitation til refleksion over kropsnormer. Idéerne og vinklerne er blevet undersøgt i et samarbejde med elever fra Esbjerg Gymnasium og henvender sig derfor hovedsagligt til gymnasieelever. Dermed ikke sagt, at den ikke formår at ramme et bredere publikum. Med Pernille Koch og Kasper Daugaard Poulsen i front bliver K.R.O.P. en blanding af fakta og fiktion i balancen mellem en kunstnerisk oplevelse og undervisning.


Krævende og Reflekterende
Har du tænkt på din krop i dag? Ejer du din krop? Er køn biologisk eller kulturelt bestemt? Hvad er køn? Eksisterer man uden kroppen? Disse er få ud af de mange refleksionsstartere, man som publikum bliver krævet at give en tanke i løbet af forestillingen. Men da kroppen er samtaleemnet, får vi også lov til at svare med kroppen. ”Har du overvejet plastikkirurgi så klap” eller ”gå hen til mig, hvis du mener hjernen kommer før kroppen”. De mange refleksionsstartere dissekerer kroppen og omformer dens mening og betydning, mens en strøm af tanker omkring det kropslige forhold i tid og rum vækkes.

 

krop 1
K.R.O.P. af Christine Fentz og Adelaide Bentson. Performere: Pernille Koch, Kaspar Daugaard Poulsen. Foto: Lene Riggelsen

 

Observerende og Pointerende
Med skulpturer af pap, en gammeldags overhead, oppustelige dragter får vi som publikum lov til at se og lytte til observerede pointer, de historiske fakta og ærlige fortællinger. De oppustelige dragter demonstrerer på humoristisk vis nutidens kropsidealer, mens overheaden i billeder visualiserer kroppens historiske evolution. Med modige træk, trin og udbrud skærer Pernille Koch og Kasper Daugaard Poulsen pointerne ud i pap for os.


K.R.O.P.
K.R.O.P. står som et performanceforedrag med et vigtigt budskab, der trods dets målgruppe rammer bredt. De to medvirkendes fjollede bevægelser, humoristiske sans og skøre lyde favnede publikum og sendte et vigtigt budskab videre til et modtageligt publikum.

 

FAKTA:

K.R.O.P. – at have eller være

Dramaturg, koncept og idé: Christine Fentz
Koncept, idé og iscenesættelse: Adelaide Bentzon
Koncept og performer: Kasper Daugaard Poulsen
Performer: Pernille Koch
Scenografi: Io Helweg
Kostumer: Jeppe Worning
Lyd: Erik Christoffersen
Co-producent: Bora Bora

Spotting

Terpsichore – alle medier

Moving Arts

RSS FEED

Tilmeld nyhedsbrev

Følg os

Scroll to top