Som en falden engel kryber en danserinde op ad kirkegulvet. Eller en forladt brud. Lange sorte lakstøvler med sylespidse hæle, som kun en linedanser bør kunne balancere på, stikker ud under den hvide luftige kjole. Hun kæmper sig vej op i retning af alteret, som er tildækket af et langt, fint slør.

af Nanna Vinter (cand.mag.)

 

electric alhambra 1
Electric Alhambra. Foto: Jesper Malmkvist

 

Danse- og musikforestillingen Electric Alhambra gør et stærkt indtryk. Det er flamenco, men en luftig, blid og eksperimenterende en af slagsen.

På scenen har danseren et forment akkompagnement af tre flamencomusikere. Gennem hele koncerten væver lydbilledet og dansen sig ind og ud af hinanden i en lang række af musiknumre. Som i en traditionel flamencoforestilling er der lige stor vægt på dans og musik.


Electric Alhambra
Kirkerummet som ramme er en vigtig del af scenografien. Den er en integreret del af forestillingen og fuldender den. Op på det tyl-indhyllede kors kastes diverse lysprojektioner. Rene billeder. Silhuetter af nøgle træer, stille lydbølger fra den dybe flamencorytme, som flamencobruden, nu iført stramme hvide bukser og top, modsvarer med rytmiske bulderbrag.

Et elektronisk gnistrende lydbillede og flamencoens klagende klange danner baggrund for den skrøbelige yndefulde flamencodans, som udføres med et melankolsk udtryk af Nana Francisca Schottländer. Hele billedet virker køligt og langt fra de hede andalusiske sigøjnerhuler. Denne flamenco har et nordisk udtryk, som var den faret vild i et snelandskab. Men eskapaden ender smukt, som et vintereventyr, og forestillingen går til dig på samme måde, som kulde kan smyge sig helt ind i knoglerne.  

Danserinden vil Jesus noget, selvom han gemmer sig på korset inde under de mange lag tyl. Hun kravler ind til ham. Danser til ham. Bliver hans brud. Og her opstår et af de smukkeste øjeblikke i hele forestillingen. Mens der danses, kastes billedet af en drømmeagtig dansesekvens op på tylstoffet, med en stjernehimmel og en skønhed der drager og kryber ind i dig og sætter sig som et af de danseøjeblikke, du vil kunne huske i lang, lang tid herefter.

 

electric alhambra 2
Electric Alhambra. Foto: Jesper Malmkvist

 

FAKTA:

Hvad: Electric Alhambra
Hvor: Koncertkirken i Blågårdsgade
Hvornår: 20. november 2014
Hvem: Gustav Rey; sang, Ellen-Birgitte Rasmussen; keys, computer og sang samt komponist,
Henrik Liebgott; guitar og komponist, Nana Francisca Schottländer; dans og koreografi
Arrangør: Flamencoforeningen El Duende       

Spotting

Terpsichore – alle medier

Moving Arts

RSS FEED

Tilmeld nyhedsbrev

Følg os

Scroll to top