Kroppen i kulturen og naturen. Mødes i både Århus og København. To helt nye forestillinger af henholdsvis Helle Bach (Århus) og Yossi Berg/Oded Graf (København). Begge forestillinger handler om kroppen/subjektet i forhold til den anden og de andre/samfundet. Og begge forestillinger spiller i henholdsvis Århus på Bora Bora og i København i Dansehallerne.

af Marianne Worm (red.)


To forestillinger om de kulturelle krav til den naturlige krop og om, hvorvidt vores kultur giver tid og rum til at udfolde ens eget individuelle/naturlige udtryk. Måske vi finder nogle svar hos Helle Bach, Yossi Berg og Oded Graf? På kroppen, naturen og os selv… Men vi kommer til at vente helt til november. Forhåbentlig får Terpsichore lejlighed til at kigge ind forbi prøverne inden da.  

 

BODYLAND
af det israelske makkerpar Oded Graf og Yossi Berg

BodyLand
bearbejder en problematik om kroppen/subjektet som en uskyldig natur, der fra naturens hånd ved, hvad der er godt/hensigtsmæssigt for "det gode/sunde liv", men som i mødet med især den vestlige kulturs krav om fokus på det ydre, fx i form af krav om bestemte kropsidealer, kommer ud af trit med sig selv. Kroppens natur hvisker den ene vej, mens kulturen hæver stemmen den anden: Gør dit, gør dat, føl dette, føl hint.

 

 

 

 

 

 

 


Busy Bodies
af dadadans/Helle Bach 

dadadans Busy Bodies 2


bearbejder en kulturel nysgerrighed og trang til at blande os, fortolke og fordreje hinandens udtryk. De "travle kroppe" præsenterer sig individuelt på scenen og blander sig på godt og ondt i hinandens udtryk og forsøg på at være til. Her taler vores evige nysgerrighed, trang til at snage og til at påvirke hinanden i en lind understrøm gennem hele forestillingen. Et spacy show om at blive set eller ikke at blive set.

 

 

FAKTA

Spilleplan

Busy Bodies
Århus: 26.-30. nov.
København: 4.-7. dec.

BodyLand
København: 7.-16. nov.
Århus: 11.-12. dec.

 

 

 

LÆS også Camilla Bælum interviews med koreograferne bag de to forestillinger:

Bodyland - kroppens visdom interview med Oded Graf af Camilla Tonning Bælum

Vi er alle Busy Bodies interview med Helle Bach af Camilla Tonning Bælum

 

Info: 

BODYLAND

Busy Bodies 

Spotting

Terpsichore – alle medier

Moving Arts

RSS FEED

Tilmeld nyhedsbrev

Følg os

Scroll to top