Drop købekaffen et par gange og hav til billetten! Det koster bare 200 kr. over hele salen, ren take-away.

af Pia Stilling (cand.mag)


Dans2Go hedder Det Kongelige Teaters aften til take-away pris. Man tilbydes som publikum tre smagsprøver på, hvad ballet kan være – og det til en enhedspris på 200 kr. på alle pladser. Det er en fantastisk idé – spar pengene til et par kopper dyr kaffe, og der er penge til at købe en billet. Teatersalen på Gamle Scene var da også fyldt til noget, der lignede bristepunktet på premiereaftenen, hvor tre meget forskellige værker blev danset.


Balanchines Symfyni i tre satser
Aftenen indledtes med neoklassisk ballet i George Balanchines Symfoni i tre satser fra 1972 med musik komponeret af Igor Stravinsky under Anden Verdenskrig. Det er et pragtfuldt evigt moderne værk, der tidligere har været danset på Operaens store scene og med stort orkester i orkestergraven. Denne aften befandt balletten sig så på Det Kongelige Teaters Gamle Scene og med båndet musik. Det bliver bare ikke helt det samme, som når man kan nyde det musikalske brus live i salen, men noget må der gøres køb på ved et koncept som dette.

 

dans2go 3Dans2Go - Minus7. Koreografi: Ohad Naharin. Den Kgl. Ballet, sæson 207-2008, 2013-2014.
Foto: Per Morten Abrahamsen


Ohad Naharins Minus7
Også Ohad Naharins ballet Minus7 fra 2008, der sluttede aftenen, har holdt flyttedag – fra Skuespilhuset til Gamle Scene. Det er et fandenivoldsk værk. Musikalsk kommer man vidt omkring. Fra Chopin til Dean Martin – fra Vivaldi til Somewhere over the Rainbow, og koreografien går da også fra det meget muntre med stoledans og danserne uniformeret unisex i sorte jakkesæt til en inderlig pas de deux. Også publikum får lov at tage del i løjerne, når nogle af os inviteres til dans på scenen.

 

dans2go 1
Dans2Go - Grand Pas Classique. Dansere: J'aime Crandall, Alban Lendorf.
Koreografi: Victor Gsovsky. Den Kgl. Ballet, sæson 2007-2008, 2013-2014. Foto: Costin Radu

 

Victor Gsovskys Grand Pas Classique
Endelig bød aftenen på noget så fornemt som en Danmarkspremiere på Grand Pas Classique af Victor Gsovsky fra 1949 og med musik af Daniel-Francois-Esprit Auber fra balletten Marco Spada ou La Fille du bandit fra 1857.

Pas de deux’en blev danset af J´aime Crandall i et elegant outfit i sort og sølv, sorte tåsko og sorte lange ærmer, der ender i gennemsigtige sorte handsker. Hun var som taget ud af ”Breakfast at Tiffanys”. Alban Lendorf havde på en lille forfilm til pas de deux’en fortalt, at det var en ære at få tildelt partiet, men at det med hans egne ord var pissesvært, og at han var bange for at fejle. Jo jo – det siger han så, Alban Lendorf, men vi ved jo godt, det ikke passer. Alban Lendorf laver aldrig fejl. Det var en virtuos pas de deux, hvor der blev danset på tåspidserne, sprunget og foretaget pirouetter. Det er russisk klassisk bravour, men med et glimt i øjet.


Mere Dans2Go
Det Kongelige Teater vil gerne åbne dørene mere til teatret på Kongens Nytorv, og her passer et initiativ som Dans2Go som fod i tåspidssko. Så overvej at lægge vejen forbi. Dans2Go danses indtil 15. februar 2014.

 

FAKTA:

Dans2Go
med Den Kgl. Ballet

Spillested: Det Kgl. Teater, Gamle Scene

Spilledatoer: 13. nov., samt 6., 7., 8., 13., 15. feb. 2014

Info: Det Kgl. Teater

Spotting

Terpsichore – alle medier

Moving Arts

RSS FEED

Tilmeld nyhedsbrev

Følg os

Scroll to top