Det dystopisk klingende navn, The Artificial Nature Project, er, hvad koreograf og danser Mette Ingvartsen kalder hendes seneste forestilling, der indtager Dansehallerne den 20. og 21. november. Forestillingen kan ses som en sammensmeltning af mange af de idéer, som hun har arbejdet med i hendes tre tidligere projekter; Evaporated Landscapes, The Light Forest og The Extra Sensorial Garden. På den måde refererer titlen både til den samlede volumen af disse værker og specifikt til den nyeste forestilling.

af Betina Rex (stud.mag.)

 

Artificial Ingvartsen 1The Artificial Nature Project af Mette Ingvartsen. Foto: Jan Lietaert


 
Man kan derfor godt se The Artificial Nature Project som en foreløbig kulmination på Mette Ingvartsens interesse i og udforskning af, hvordan man kan koreografere for og med ikke-menneskelige objekter. En udfordring der, i kraft af Mette Ingvartsens baggrund som danser og koreograf, foretages i det ’live’ medie som teatret og dansen er, hvor den menneskelige handling ofte står i centrum, med rekvisitten eller ’tingen’ som det sekundært objekt.

Men sådan hænger det ikke sammen i Mette Ingvartsens projekt. Her er fokus på det ikke-menneskelige. Tingene. Materialerne. Og måden hvorpå disse påvirker mennesket og ikke omvendt.

Spørgsmål som ”Hvad betyder det at koreografere for materialer, når den menneskelige handling ikke længere er fokuspunkt?” Og ”Hvordan kan man adressere kraften i ting, objekter og materiale, som noget der påvirker mennesker?” er blandt dem, som The Artificial Nature Project søger at fremstille og – måske – besvare.


Stiller spørgsmål til tingenes tilstand
I det arbejde jeg indtil nu har set fra Mette Ingvartsens kunstneriske hånd, oplever jeg en æstetik, som kombinerer en udtalt nysgerrig tilgang til, hvad koreografi kan være, med et undersøgende fokus på, hvordan det menneskelige og det ikke-menneskelige former, fylder og forandrer det, vi kalder verden. Det er dans, der interesserer sig for den verden, den er en del af.

Og en koreograf, der ikke er bange for at stille praktiske spørgsmålstegn ved, hvorfor tingene gør, som de gør.

Med hele syv performere på scenen, er The Artificial Nature Project den første, større produktion af Mette Ingvartsen, der kommer til Danmark. Endelig kan man meget passende tilføje.  

 

Artificial Ingvartsen 2The Artificial Nature Project af Mette Ingvartsen. Foto: Milka Timosaari

 

FAKTA

The Artificial Nature Project
af Mette Ingvartsen

Spiller i Dansehallerne i København den 20.-21. november. kl. 20

Info: Dansehallerne

Info om Mette Ingvartsen

  

Spotting

Terpsichore – alle medier

Moving Arts

RSS FEED

Tilmeld nyhedsbrev

Følg os

Scroll to top